• Home
  • Trefwoorden
  • Sitemap
  • Print
  • verkleinvergroot

Minder Mobielen Centrale

Wat?

De Minder Mobielen Centrale is een groep vrijwilligers die vervoer voorziet voor mensen die zichzelf moeilijk kunnen verplaatsen. De vrijwilligers gebruiken hun eigen auto voor dit vervoer. Je betaalt hen hiervoor een onkostenvergoeding van €0,34 per afgelegde kilometer. Er wordt telkens een minimumafstand van 15 km aangerekend. Dat betekent dat je per rit minstens €5,10 betaalt.

Voor wie?

Voor oudere mensen, mensen die ziek zijn of mensen met een handicap en die zelf niet (meer) kunnen rijden of die geen gepast vervoersmiddel ter beschikking hebben. Er mag geen openbaar vervoer beschikbaar zijn voor de rit. Mensen die in een rolstoel zitten kunnen alleen vervoerd worden als hun rolstoel opgeplooid in de koffer van de auto kan. Mensen die zittend in hun rolstoel vervoerd moeten worden, kunnen hiervoor terecht bij de dienst aangepast vervoer Rolkar Rivierenland, 03 843 39 12.

Hoe werkt het?

Eerst moet je lid worden van de Minder Mobielen Centrale. Het lidgeld bedraagt €9 voor een kalenderjaar of bij aansluiting vanaf juli nog €4,50. Van zodra je lid bent, kan je ritten reserveren. Je kan maximum 4 ritten per week aanvragen. Vraag je rit bij voorkeur een week op voorhand aan. Een rit moet ten laatste 2 dagen op voorhand aangevraagd worden zodat we steeds voldoende tijd hebben om een chauffeur te vinden.

Je kan tevens online een rit aanvragen.

Een vrijwillige chauffeur haalt je thuis op en brengt je naar je bestemming. Ook voor je vervoer terug naar huis kan je rekenen op de chauffeur.

Contact?

Coördinator Minder Mobielen Centrale
0474 73 40 80
Maandag 9 – 11 uur
Dinsdag 9 - 11 uur
Donderdag 9 – 11 uur
vrijdag 9 – 11 uur

Je kan de folder van de minder mobielen centrale hier downloaden en afdrukken.